2010. július 27., kedd

Ribizlis muffin

Egy nagyon gyors és egyszerű muffin. Amíg a sütő felmelegszik elkészül a tésztája, és már mehet is a sütőbe.

Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt,
  • 1-1 mokkáskanál szódabikarbóna és sütőpor,
  • 1 db tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 2 cs. vaníliás cukor, vagy vaníliarúd, vagy ami van otthon
  • 1 dl olaj,
  • 3 dl natúr joghurt
  • kb. 20 dkg ribizli.



 Elkészítés:

Először is begyújtom a sütőt 180 fokra, aztán olvasztott vajjal kikenem a muffinsütő mélyedéseit, és beteszem a mélyhűtőbe, amíg kikeverem a tésztát.
A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával.
A tojást kikeverem a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadom a joghurtot és az olajat is. Nem kell túlzottan kevergetni, csak legyen egynemű. Most jöhet a liszt, és mehet a formába. Én fagyiskanállal szoktam adagolni, így mindegyikbe egyforma mennyiségű tészta kerül. 
Kb. 30-35 perc alatt megsül. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...