Nagyon finom, puha sütemény és gyorsan készen van. Másnapra sem szárad ki (ha egyáltalán marad). Érdekessége, hogy a tésztájában mascarpone és darált mandula is van. Cseresznye helyett másfajta befőttel is jó, de még jobb friss gyümölccsel.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 10 dkg darált mandula (elhagyható),
- 10 dkg mascarpone (elhagyható),
- 30 dkg cukor,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 2 db tojás,
- 1 citrom lereszelt héja,
- 2 dl olaj,
- 6 dl joghurt (natúr),
- 1 üveg magozott cseresznyebefőtt (vagy kb. 20-25 dkg friss gyümölcs)
- A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverem és hozzáadom a darált mandulát is. A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat kikeverem. A befőttet alaposan lecsepegtetem.
- Egy nagyobb tepsit kikenek vajjal és halványan beszórom liszttel. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A kikevert tojásos cukorhoz hozzáadom a citromhéjat, olajat, mascarponét és joghurtot, és ezekkel is jól elkeverem. Majd a lisztes keveréket is beleforgatom.
- A tésztát az előkészített tepsibe öntöm, elsimítom és a tetejére szórom a lecsepegtetett cseresznyét és betolom a sütőbe. Kb. 40-45 perc alatt sül meg, de ez nagyban függ a tepsi méretétől és a sütőtől is.
A tésztába keverhetünk akár durvára vágott diófélét, csokoládét vagy többféle gyümölcsöt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése