Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg + 6 dkg kristálycukor,
- 20 dkg finom liszt,
- 6-7 dkg darált dió,
- 1/2 cs. sütőpor,
- 1,3 dl tej,
- 1 dl étolaj,
- 3 db tojás,
- 1 db narancs lereszelt héja,
Hozzávalók a krémhez:
- 1/2 liter tej,
- 4 púpozott evőkanál liszt,
- 20 dkg vaj,
- 20 dkg porcukor,
- 1 db narancs lereszelt héja és leve
- a díszítéshez még darált dió (2-3 dkg)
Elkészítés:
- A tésztához a lisztet a darált dióval és a sütőporral összekeverem.
- A tojások fehérjét a 6 dkg cukorral felverem. A tojások sárgáját kikeverem a 15 dkg cukorral, a narancs héjával, a tejjel és az olajjal.
- A tojássárga krémhez keverem a lisztes-diós keveréket, majd óvatosan beleforgatom a tojáshabot.
- 24 cm-es tortaformában sütöm 180 fokon kb. 35 percig. Rácson hagyom kihűlni, majd 3 lapba vágom.
- A krémhez először a lisztet a tejjel sűrűre főzöm, majd hagyom teljesen kihűlni. A puha vajat a porcukorral és a narancs héjával és levével kikeverem, majd a kihűlt főzött krémhez keverem kanalanként mindig alaposan elkeverve.
- A tortát a krémmel betöltöttem, majd az oldalát is vékonyan megkentem, hogy ráragadjon a díszítésre szánt darált dió. A teteje díszítéséhez a maradék krémet (félre kell tenni hozzá!) habzsákba töltöttem és azzal díszítettem, majd a tetejére is szórtam darált diót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése