2014. augusztus 29., péntek

Márványos szilvás sütemény

Ez is egy ilyen összekeverem és máris sütöm, és még finom is sütemény. Érdemes a sütő bekapcsolásával kezdeni, hogy mire a tepsibe kerül a tészta azonnal lehessen sütni.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás,
  • 3 dl liszt,
  • 3 dl cukor,
  • 6 evőkanál olaj,
  • vanília,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • 1/2 kg szilva,
  • 2-3 evőkanál barna cukor.
Elkészítés:
  1. A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tepsit kivajazom és kilisztezem. A szilvát felkockázom és kevés liszttel összekeverem, hogy majd ne süllyedjen le a tészta aljára, mert ez egy eléggé híg tészta lesz. Ennek ellenére nekem így is lesüllyedt, de sebaj.
  2. A tojásokat a cukorral és vaníliával kikeverem, majd az olajat és a lisztet is hozzáadom, Alaposan elkeverem és az előkészített tepsibe öntöm a tészta 2/3-át, majd a maradékba belekeverem a kakaót és rácsorgatom a fehér tésztára. Nem kevergetem el, hanem rögtön rászórom a szilvát és a tetejét megszórom a barna cukorral.
  3. Kb. 35-40 percig sütöm. Kész is.

1 megjegyzés:

Csigabige írta...

Jó kis recept és tetszik, hogy viszonylag gyorsan készen is van :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...