2013. november 3., vasárnap

Savanyúkáposztás nokedli - Blogkóstoló 12.

A 12. Blogkóstoló háziasszonya Teller Zsuzsanna a Teller-cake blog tulajdonosa. A sorsoláson részemre Sherpa-konyháját sorsolta, akitől két receptet is választottam. Ez itt az egyik, egy klassz kis egytálétel. A káposztás nokedli receptjét minimálisan átalakítottam, de a nokedlit én is tejjel készítettem, és tényleg nagyon finom így.



Hozzávalók:

  • 1/2 kg savanyú káposzta,
  • 1 db füstölt debreceni,
  • pár karika füstölt kolbász apróbb darabkákra vágva,
  • őrölt bors, kevés őrölt kömény - só nem kell, mert minden hozzávaló sós!!!
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • a nokedlihez: 1 db tojás, tej, só, liszt (pontos méreteket nem tudok, soha nem mérem)

Elkészítés:

  1. Bekeverem a nokedli tésztáját, és amíg a káposzta elkészül pihentetem. A tojást picit felverem, sózom, teszek hozzá tejet (most kb. 2 dl-t) és annyi lisztet, hogy nem túl sűrű nokedlitészta legyen.
  2. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom, hozzáadom a kockákra vágott debrecenit és a kolbászt, kicsit együtt pirítom őket. Ezután a káposztát (kicsit megvágtam, hogy ne legyen olyan hoszú) hozzáadva, többször kevés vizet aláöntve készre pároltam (kb. fél óra).
  3. Amikor a káposzta már majdnem kész, a forrásban lévő vízbe szaggatom a nokedlit, majd leszűröm és a kész káposztához adom. Jól összeforgatom.
A receptet köszönöm, könnyű, gyors étel és nagyon finom.

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ez nekem is nagyon bejön, kipróbálós! :)

Vicuska írta...

Nekem is tetszik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...