Hozzávalók:
- A piskótához:
- 3 db tojás,
- 3 evőkanál kristálycukor,
- 3 evőkanál finom liszt,
- 1 mokkáskanál ecet.
- A krémhez:
- 10 lap zselatin (vagy a hosszabb fajtából 5 lap), 10 gr összesen a lapzselatinból,
- 2,5 dl fehérbor (félédes fehérbort használtam,
- 1,5 dl ananászlé (a konzerv ananász leve),
- 2 db tojás,
- 10 dkg cukor,
- 1 cs. főzhető tejszínízű pudingpor, vagy jó a vaníliás is,
- 4 dl habtejszín,
- 1 körszeletes ananászkonzerv.
- A tetejére:
- 1 db kivi,
- néhány szem fekete szőlő,
- 1 csomag színtelen tortazselé,
- 2 evőkanál cukor,
- a maradék ananászlé felhígítva annyi vízzel, hogy meglegyen a zselé elkészítéséhez a 3,5-4 dl folyadék.
Elkészítés:
- A piskótát 24 cm-es tortaformában sütöttem meg, majd rácson hagytam kihűlni.Közben elkészítettem a krémet.
- A zselatint kevés vízbe beáztattam. A bort és az ananászlevet összekevertem és a kb. a felét feltettem egy lábasban a tűzre. A tojásokat a cukorral és a pudingporral kikevertem és a maradék folyadékkal összekevertem, majd a már jó meleg boros lébe öntöttem és és jól összeforraltam, besűrítettem. A tűzről levéve a kinyomkodott zselatinlapokat a forró krémben feloldottam. Hagyom hűlni, de közben többször meg kell keverni, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
- A tejszínt közben kemény habbá vertem és a kihűlt piskóta köré tortakeretet tettem.
- A langyosra hűlt krémhez óvatosan hozzáforgattam a tejszínt és a piskótára öntöttem. A krém tetejét kiraktam az ananászkarikákkal és hűtőbe tettem, míg megdermedt.
- A színtelen tortazselét összekevertem a cukorral és a folyadékkal (ananászlé + víz) felfőztem, majd pár percig hagytam hűlni. Addig a kivivel és szőlővel díszítettem még a tortát, majd a zselével leöntöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése